Meer Informatie

Wist je dat?


Ieder van ons verbruikt tot wel 300 liter water per dag! Laten we beginnen in de badkamer om het waterverbruik te verminderen en water te besparen!

Waarom water besparen belangrijk is:

Hoewel 72% van het wereldoppervlak uit water bestaat, is slechts 3% hiervan drinkbaar water. Minder dan een derde van dit drinkbare water is beschikbaar voor ons. Het overige deel is onbereikbaar, dit water is bevroren in gletsjers, ijskappen rondom de polen of zit diep in de aarde. Met andere woorden, als 100 liter water de wereldwijde watervoorraad zou voorstellen, dan is een halve theelepel hiervan drinkbaar.

 

Het goede nieuws is dat het heel gemakkelijk is om water te besparen. Je hoeft niet je hele levensstijl om te gooien – volg gewoon onze simpele tips om in huis je dagelijks waterverbruik te verminderen. Door het besparen van water zowel binnen- als buitenshuis maak je van de wereld een betere plek om te leven. Daarnaast verlaagt het besparen van water ook je waterrekening.  

Start vandaag nog!

Van korter douchen tot het uitzetten van de kraan tijdens het tandenpoetsen; het besparen van water is makkelijker dan je denkt. Eenvoudige handelingen die samen een grote impact hebben. Dus doe met ons mee en ontdek onze interactieve besparingstips. 

Het besparen van water is makkelijker dan je denkt. Een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine hebben grote gevolgen voor onze planeet en onze eigen levens. Doe inspiratie op door de volgende video’s te bekijken!a 

besmarter_specials_teaser_2560x1090

Bereken jouw dagelijkse waterverbruik


Bekijk hoeveel water je gebruikt voor je dagelijkse badkamer routine en bereken je verbruik. Meer >

besmarter_facts_teaser_2560x1090

Wat we allemaal zouden moeten weten over water


Waarom moeten we zorgvuldig omgaan met water? Verdiep je eens in de feiten over het huidige wereldklimaat. Meer >

De merken achter dit initiatief

besmarter_facts_logo_2560x963